Training Effectief aanpakken verzuim

Deze training op korte termijn individueel volgen? Meer info vind je hier.

Om verzekerd te zijn van de inzetbaarheid van medewerkers is continue aandacht en actie noodzakelijk om grip te houden op de hoogte van het verzuim. Er is een integrale aanpak vereist om het ziekteverzuim op effectieve wijze terug te dringen. Alle leidinggevenden binnen jouw organisatie spelen hierin een belangrijke rol. Bij voorkeur ondersteund door een uniform verzuimbeleid.

Het op de juiste wijze voeren van het telefonische ziekmeldingsgesprek, het verzuimgesprek en het hersteldgesprek zorgen voor terugdringing van het verzuimpercentage.

In deze training leer je als leidinggevende duidelijke gespreksstructuren en modellen te gebruiken die hun waarde in de praktijk hebben bewezen.

Leidinggevenden zijn met deze training beter in staat om vroegtijdig potentieel verzuim te signaleren en zo te reageren dat uitval wordt voorkomen. In deze training staat de relatie tussen goed leiderschap en verzuim centraal.

Bestemd voor managers en leidinggevenden, maar ook HRM-ers die (gezamenlijk) het verzuim binnen hun organisatie of afdeling willen terugdringen.

Prijs: afhankelijk het aantal dagdelen

Excl. dagarrangement en trainingsmateriaal i

Trainingsduur Effectief aanpakken verzuimTrainingsduur

Minimaal 1 dagdeel. Informeer naar de online mogelijkheden.

Tijden Effectief aanpakken verzuimTijden
In overleg.
Deelnemers Effectief aanpakken verzuimAantal deelnemers
Maximaal 9.
Competenties Effectief aanpakken verzuimCompetenties
Effectief aanpakken verzuim