Blog

Het situationeel leiderschap model van Hersey en Blanchard

Geschreven op

Volgens Hersey en Blanchard laten leidinggevenden 2 soorten gedrag zien: sturend en ondersteunend gedrag (ook wel taakgericht en relatiegericht gedrag genoemd). De mate waarin ze dat doen, bepaalt hun leiderschapsstijl. Lees meer »

Vragen stellen

Geschreven op

Je stelt vragen omdat een bepaald onderwerp niet of onvoldoende aan de orde is gekomen. Je hebt behoefte aan informatie. Omdat je vaak niet weet welke informatie je nog mist, moet je ervoor zorgen dat je vragen voldoende ruimte laten. Lees meer »

Het belang van autonomie

Geschreven op

Onderzoek van TNO (2019) wijst uit dat medewerkers de afgelopen jaren steeds minder autonomie ervaren. Zo ondervond in 2017 45 procent van de medewerkers lage autonomie, terwijl dat tien jaar eerder 38 procent was. Er zijn steeds meer zogenoemde scripted jobs: Lees meer »

Creëer vertrouwen in je team

Geschreven op

In teams met veel vertrouwen: Gaan mensen open en eerlijk met elkaar om, waardoor er een prettige werksfeer heerst; Durven mensen zichzelf te zijn, omdat ze weten dat iedereen elkaar respecteert en waardeert; Voelen mensen zich veilig genoeg om dingen uit te proberen en f... Lees meer »

Inzicht in jezelf en je potentieel

Geschreven op

De belangrijkste relatie in je leven is die met jezelf. Vanaf onze eerste ademtocht tot onze laatste snik, brengen we 24 uur per dag en 365 dagen per jaar met onszelf door. Niemand kent onze diepste angsten, verlangens of gedachten beter dan wij zelf. Lees meer »

Thuiswerken stimuleren

Geschreven op

Nu duidelijk wordt dat veel werkgevers het thuiswerken ook na de pandemie willen stimuleren, is het goed om even stil te staan bij wat dit betekent voor de psychologische veiligheid op de werkvloer. Want we mogen thuis dan wel productiever zijn dan op kantoor, dat we ‘min... Lees meer »

Insights Discovery kleurenkennis gebruiken om mensen te ondersteunen die last hebben van stress

Geschreven op

De definitie van stress Stress is een natuurlijke spanning die in een lichaam optreedt als gevolg van externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties. Veel mensen ervaren op dit moment stress. Lees meer »

Het belang van betrokkenheid

Geschreven op

Cijfers spreken voor zich Volgens het meest recente State of the American Workplace-rapport van Gallup is slechts 30% van de medewerkers het er sterk mee eens dat hun mening telt op het werk. Uit een ander onderzoek blijkt dat teams waarin de manager 80% van de tijd (of m... Lees meer »

Krapte op de arbeidsmarkt

Geschreven op

Het belang van bijscholing en omscholing Voor organisaties is het cruciaal om in allebei te investeren. Omdat je medewerkers hiermee in staat stelt bij de organisatie te blijven, als bijvoorbeeld hun functie in zijn huidige vorm dreigt te vervallen. Lees meer »

Vertrouwen binnen je team?

Geschreven op

In teams met veel vertrouwen gaan mensen open en eerlijk met elkaar om, waardoor er een prettige werksfeer heerst; durven mensen zichzelf te zijn, omdat ze weten dat iedereen elkaar respecteert en waardeert; voelen mensen zich veilig genoeg om dingen uit te proberen en fo... Lees meer »