Snoeks Automotive verbetert teamcommunicatie met de training van Xzellent

Snoeks Automotive voorziet autofabrikanten van innovatieve modificatieconcepten voor bestelwagens. Hun oplossingen vergroten de bruikbaarheid van voertuigen en de toepasbaarheid op verschillende markten.

Waar liep Snoeks Automotive tegenaan?

In een omgeving waar mensen samenwerken, zijn communicatieproblemen onvermijdelijk. Snoeks Automotive zag mogelijkheden om  het wederzijds begrip verder te verbeteren. Zo zou de communicatie nog soepeler kunnen verlopen en het samenwerken leuker en effectiever worden.

Als HR manager was Rombout Pruim op zoek naar een juiste deeloplossing die aansloot bij het beeld van de problematiek en hun organisatiecultuur. Een eerste marktverkenning leidde al snel naar Xzellent. “De telefonische intake deed de strik eromheen. Het Insights Discovery model, door de bril van Xzellent, werd omarmd”, aldus Rombout Pruim.

De Insights Discovery team trainingen

Tijdens de training heeft iedereen een persoonlijk Insights-profiel ontvangen, wat een vernieuwde kennismaking met zichzelf betekende. De teamdynamiek werd besproken en nieuwe inzichten werden gedeeld. Zo ontdekten de medewerkers van Snoeks Automotive de fijne kneepjes van elkaars karakter wat de communicatie ten goede kwam. 

Wat heeft Snoeks Automotive geleerd?

De Insights training bleek een feest der herkenning voor de medewerkers. Door middel van persoonlijke Insights analyses kregen ze een spiegel voorgehouden van hun gedragingen in verschillende situaties en leerden ze die van hun collega’s kennen. Foutieve aannames werden ontmanteld, verwachtingen werden opgelijnd en het begrip naar elkaar groeide. Dit heeft de samenwerking binnen de teams zeker verbeterd.

Xzellent is voor ons de juiste trainingspartner die met verstand van zaken, een kritische blik en spitsvondige humor onze organisatie naar een hoger niveau tilt.

Rombout Pruim, HR Manager bij Snoeks Automotive

Snoeks Automotive
Snoeks Automotive

Terug naar het overzicht