Kies je Kleur

Welke kleur van de vier Insightskleuren typeert jou het meest? Of je collega, of je klant?

Vurig Rood

Mensen met een voorkeur voor Vurig Rood zijn extravert en laten veel energie zien. Gericht op actie en vaak in beweging. Je benadert anderen vooral op een directe manier waarbij je een voorkeur hebt om je krachtig op te stellen. Werkt vooral efficiënt en gestructureerd.


Stralend Geel

Wanneer je een voorkeur hebt voor Stralend Geel dan ben je vooral extravert, vriendelijk en positief ingesteld. Je komt op anderen
hartelijk, motiverend en inspirerend over. Veelal een voorkeur voor een breed scala aan interesses. Komt vaak met goede ideeën.


Zacht Groen

Mensen met een voorkeur voor Zacht Groen komen vooral ontspannen, informeel maar hartelijk over. Zacht Groen wil vooral dat contacten harmonieus verlopen op basis van wederzijds begrip. Persoonlijke aandacht en waardering zijn belangrijk.


Helder Blauw

Wanneer je een voorkeur voor Helder Blauw hebt kom je rustig en formeel over. Kwaliteit, feiten, logica, analyse en structuur zijn belangrijk. Om zo helder en gedetailleerd mogelijk te kunnen zijn heb je ook vaak een voorkeur voor schriftelijke communicatie.


Iedere kleur is evenveel waard

Bovenstaande zijn slechts de basiskleuren uit het Insightsmodel. Niemand is ook maar één kleur, iedereen heeft alle kleuren in zich. We hebben echter allemaal een persoonlijke voorkeur ontwikkeld voor bepaalde kleuren. Welke kleur we inzetten hangt echter af van wat we aan het doen zijn, met wie we werken of dat we bijvoorbeeld onder druk staan. Sommige kleuren kosten meer energie om te gebruiken dan andere. De kunst is om te leren inzien welke kleur in een bepaalde situatie het meest effectief is. Xzellent helpt met training en coaching dat je bewust een kleur effectief kunt inzetten. Lees hier meer over het Insights Discovery Profiel.

Contact

Heb je vragen? Bel gratis 0800 - 444 5 666 of stel hier je vraag.

Schrijf je hier in voor de Insights Discovery training.

De volgende informatie kan ook interessant voor je zijn: